PORODICI Ćurčić u ponedeljak su iz kuće u Tekelijinoj 28 u Novom Sadu iznete stvari, a iz kruga njihove firme, tik uz kuću, odnet je jedan od nekoliko automobila. Njihova imovina je prodata na licitaciji, a bez nje su ostali jer nisu uspeli u celini da vrate dug uzet od "zelenaša" na kamatu, i od banke, sve ukupno oko 80.000 evra.

Kuća, čija je vrednost procenjena na više od 93 miliona dinara, na javnoj licitaciji prodata je 2017. godine za oko 37,4 miliona dinara, a suma od oko 20 miliona dinara, koja je preostala posle namirenja duga, ni do danas im nije vraćena.

- Krajem prošle nedelje našoj advokatici je javljeno da će doći po stvari - veli nam Slobodanka Ćurčić, dok su iz kuće iznosili pokućstvo i garderobu. - Naša pravna zastupnica je tražila izuzeće sadašnjeg javnog izvršitelja koja je nasledila ovaj slučaj od prethodnika, koji nam nije vratio razliku novca, pa smo mislili da do ovoga neće doći, dok se o tome ne donese odluka.

Naša sagovornica kaže da ne beže od toga da banci nisu blagovremeno vratili kredit, zbog čega je kuća stavljena pod hipoteku. Na desetogodišnji rok otplate podigli su 150.000 evra, a posle devet godina zapali su u krizu i ubeleženo im je preostalih 67.000 evra duga.

PROČITAJTE I: PRIJATELj "ZELENAŠ" OJADIO PORODICU ĆURČIĆ: Dug "pojeo" kuću

I od prijatelja "zelenaša" su 2009. godine, na zajam uzeli 25.450 evra uz mesečnu kamatu od 780 evra. Dug njemu je smanjen na 15.000 evra, jer su mu početkom novembra 2017. godine isplatili 10.000 evra.

- Čovek koji nam je dao novac na zajam je podneo zahtev za izvršenje, da se dug naplati prodajom jedne od dve nekretnine na Sentandrejskom putu - navodi Slobodanka Ćurčić. - Sud je prihvatio predlog i slučaj je predat javnom izvršitelju, koji je na ime namirenja duga dodao još dve nekretnine, jednu na Sentandrejskom putu, i drugu u Tekelijinoj 28, koja je, inače već bila pod hipotekom, zbog kredita od banke. Tadašnji izvršitelj Aleksandar Durkulić, koji nam nije vratio 20 miliona dinara nije ispoštovao zakon, odložio je prodaju jedne, a nastavio prodaju druge nekretnine.

ZALOG Iz dvorišta izvršitelji iznose automobil,foto Lj.P.

Biljana Peševski, javni izvršitelj, kojoj je dodeljen slučaj porodice Ćurčić, juče je za "Novosti" samo kratko izjavila da je posle prodaje objekta, postupak izvršenja nastavljen u skladu sa zakonom.


SUSPENZIJA U MEĐUVREMENU

ALEKSANDAR Durkulić je u međuvremenu suspendovan, a u maju prošle godine je u izjavi za naš list povodom slučaja porodice Ćurčić, kazao je da je sve radio po zakonu i da u ovom slučaju, koji je vodio, nepravilnosti nije bilo.