JKP "Parking servis" počinje danas izgradnju parkirališta u Ulici Filipa Višnjića, pored zgrade Arhiva Grada Novog Sada. Vrednost radova je 15 miliona dinara, a treba da budu završeni u roku od 60 dana.

Novo parkiralište, sa 80 parking mesta, biće behatonirano i opremljeno novom rasvetom na parking prostoru.


Pročitajte još: NS: Jedna parking karta za ceo kvart


- Molimo građane, posebno stanovnike tog dela grada, za razumevanje tokom izvođenja radova. Dobićemo novi, besplatni parking za stanovnike ovog dela Podbare, kao i za sve posetioce Arhiva, ili one koji budu posećivali kulturne sadržaje u obližnjoj Kulturnoj stanici "Svilari" - poručuju iz tog gradskog javno-komunalnog preduzeća.

"Parking servis" je planirao da ove godine izgradi parkinge u Radničkoj ulici, na Trgu Komenskog i kod stadiona FK "Kabel", kao i da obnovi parkirališta kod autobuske okretnice na Štrandu, u Ulici dr Laze Stanojevića i na delu Bulevara oslobođenja od Ulice Pavla Papa do Bulevara kralja Petra Prvog. Ukupna vrednost tih planiranih radova iznosi bezmalo stotinu miliona dinara.

Novo parkiralište, koje će biti odmah uz novoizgrađeni zgradu Arhiva grada, biće uklopljeno u novi kompleks stambenih zgrada, čija je gradnja ovih dana počela u tom delu novosadske Podbare.

IZMEŠTANjE KVANTAŠA

RANIJE je najavljeno da će ove godine biti potpuno rekonstruisana Ulica Marka Miljanova, vrlo prometna saobraćajnica, koja novi stambeni blok u Podbari povezuje sa Dunavskim kejom i centrom grada. Obnova tog kraja podrazumeva i izmeštanje kvantaške pijace.