DEČAK iz Zrenjanina Sergej Lacmanović (12) uspešan je na dva polja koja nemaju velikih dodirnih tačaka - u muzici i sportu. Na republičkom takmičenju prošlog vikenda u Beogradu, postao je prvak Srbije u kategoriji truba A klasa i potvrdio raskošan talenat, a već narednog dana na strunjači pokazao da ima perspektivu budućeg šampiona u rvanju grčko-rimskim stilom.

Pročitajte još: Prvo "Zlatna truba", pa sin

Sergej je odličan učenik petog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Zrenjaninu, a nešto više od godinu dana trenira zahtevnu borilačku veštinu u čuvenoj Proleterovoj pionirskoj školi rvanja i zajedno sa svojim vršnjacima osvaja medalje na brojnim turnirima i internacionalnim takmičenjima.

Kako sam kaže, za "Novosti", presrećan je zbog prve nagrade na republičkom takmičenju trubača, a osim višečasovnog vežbanja sviranja na omiljenom instrumentu, svakodnevno odlazi na treninge rvanja i na takmičenjima mladih talentovanih asova osvaja medalje.

Osim želje da sačuva titulu prve trube Srbije, Sergej Lacmanović ima cilj da napravi uspešnu sportsku karijeru, postane rvački reprezentativac i okiti se medaljom sa nekog svetskog ili evropskog takmičenja.

Sergej Lacmanović sa trubom