NAREDNE sedmice u Opštoj bolnici iz Prijepolja će započeti ugradnja dva lifta koji će sa prizemljem povezati Interno i Hirurško odeljenje. Vrednost investicije iznosi gotovo 80.000 evra, a gradiće se sredstvima donatora - kanadske firme "MDG" koja poslednjih nekoliko godina uspešno posluje u gradu na Limu.

PROČITAJTE JOŠ - Vredna donacija stigla u Opštu bolnicu u Prijepolju

Kao društveno odgovorna kompanija, "MDG" čiji su vlasnici Goran i Dragana Varaklić nastavlja da pomaže ovdašnje zdravstvo. Posle nedavne višemilionske donacije u vidu računarske opreme za pokretanje informacionog sistema u zdravstvenoj zaštiti i finansiranja dela troškova za renoviranje Porodilišta, u prijepoljsku bolnicu stiže još jedan vredan dar. Direktor Opšte bolnice dr Zoran Drobnjak kaže da je nedavno na njihovu adresu stiglo pismo o namerama u kojem se navodi da firma "MDG" ponovo želi da pomogne, pa su brzo postigli dogovor i potpisali ugovor koji definiše realizaciju projekta ugradnje liftova.

- Objekti u kojima se nalaze Interno i Hirurgija su građeni u različitim vremenskim periodima i liftovi tada nisu ni planirani. Ispostavilo se, međutim, da potreba za njima i te kako postoji, jer smo za prenošenje nepokretnih i teških bolesnika morali da angažujemo fizička lica, često i civile, s obzirom na to da nemamo bolničare koji bi učestvovali u transportu. Zato je i bezbednost pacijenata bila ugrožena, jer nosila nisu baš uvek pouzdano rešenje, posebno kada se koriste po stepenicama - objašnjava dr Drobnjak.

Saznajemo da je nepovoljna okolnost i to što Opšta bolnica u Prijepolju organizaciono pripada Zdravstvenom centru u Užicu kojem je račun često u blokadi, pa su ovdašnji lekari prinuđeni da se ličnim kontaktima snalaze ne bi li nabavili opremu za rad.

Dr Zoran Drobnjak

Sada se zdravstveni radnici uzdaju i u pomoć resornog Ministarstva kod kojeg je Opšta bolnica konkurisala za sredstva namenjena nabavci jednog aparata za anesteziju.