ZAHVALjUJUĆI sredstvima koja su prikupljena na aukciji umetničkih čokoladnih uskršnjih jaja u Skupštini grada Sombora, dva talentovana učenika somborskih srednjih škola dobiće godišnje stipendije. Rotari-klub Sombor je sa Fondacijom "Ana i Vlade Divac" i lokalnom samoupravom, organizovao humanitarnu akciju, čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za stipendije. Novac je namenjen talentovanim i vrednim srednjoškolcima.

Na nadmetanju ponuđena su umetnička čokoladna jaja, neka su bila impresivnih dimenzija, a sva ih je napravio beogradski "Art Ival". Na aukciji je prikupljeno 246.600 dinara, što će biti dovoljno za dve godišnje stipendije.


PROČITAJTE JOŠ - HUMANITARNA AUKCIJA U TRSTENIKU Za 50 jaja dali 378.000 dinara! (FOTO) 

- Preko Rotari-kluba Sombor našli smo kvalitetnog saradnika, Fondaciju "Ana i Vlade Divac", koja već nekoliko godina sa našim udruženjima, ali i samostalno, sprovode niz vrlo značajnih i kvalitetnih aktivnosti - kaže Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora.

Ona je dodala da takve aktivnosti za rezultat imaju i to da mladi sugrađani dobiju i finansijsku podršku za to što su uspešni, dobri i žele da se obrazuju.