FIRMA za proizvodnju nameštaja "Spilit", koja radi u skopu "Nefa grupacije" iz Vranja, nedavno je u Somboru otvorila pogon za skapanje tapaciranog nameštaja. Prema rečima Marijana Bogdanovića, direktora pogona "Spilit", u hali bivše fabrike "Zastava specijalni automobili", na dve linije trenutno radi četrdesetak radnika na poslovima sklapanja i tapaciranja nameštaja, odnosno ugaonih garnitura, namenjenih za Mađarsku, Austriju, ali i za domaći prodajni lanac.

- Polako se uhodavamo i još primamo nove radnike, koji se obučavaju kroz posao, uz iskusne majstore vranjske fabrike. Najpre smo počeli sa dvadeset ljudi, pa kako se posao širio, angažovano je isto toliko. Planiramo da zaposlimo još 80 radnika i da uvedemo treću liniju za proizvodnju nameštaja - kaže Bogdanović i naglašava da je plasman na domaćem i inostranom tržištu obezbeđen.

Inače, "Spilit" je sopstvenim novcem preuredio jednu od "Zastavinih" hala i dopremio nove mašine za sklapanje nameštaja. U menadžmentu ističu da će se u narednom periodu, kada zaposle i obuče dovoljan broj radnika, svi delovi nameštaja proizvoditi i sklapati u Somboru.

Pročitajte još - Česi i Nemci vole srpski nameštaj

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je izrazila zadovoljstvo zbog otvaranja pogona i ponudila poslovodstvu svu logističku pomoć grada.

- Svako radno mesto za nas je dragoceno, te iz tog razloga možete računati na punu podršku lokalne samouprave, kako pri dobijanju subvencija i konkurisanju za njih, tako i za svu ostalu tehničku podršku, na koju možemo uticati - kazala je Golubovićeva.

Marijan Bogdanović

KONKURS

- SVI koji žele da konkurišu za radno mesto u "Spilitu" mogu da se prijave preko Filijale NSZ u Somboru ili da svoju ponudu dostave na portirnicu preduzeća - napominje direktor Bogdanović.