POSLE dva meseca obnove, ponovo je počeo sa radom bioskop "Eurosinema" u Subotici. U obnovu dvorane u prizemlju Otvorenog univerziteta uloženo je 6,5 miliona dinara.

Posle četiri decenije zamenjene su stolice i podovi, te će gledaoci sada u mnogo komfornijem abijentu moći da uživaju u domaćim i stranim filmskim ostvarenjima. Zbog proširenja redova, kapacitet dvorane je smanjen na 190 mesta. Polovina sredstava za adaptaciju obezbeđena su putem konkursa Filmskog centra Srbije za preddigitalizaciju i digitalizaciju, a ostatak je finansirao Otvoreni univerzitet iz sopstvenih sredstava.

Čast da otvori dvoranu u novom ruhu imao je domaći film "Balkanska međa".

PROČITAJTE I: Palić: Pobednici Festivala evropskog filma na Trgu slobode

- Ovo je novo poglavlje u životu bioskopa "Eurosinema". Zaista smo izvukli maksimum iz ove sale i nastavićemo da se trudimo da unapredimo bioskopsku infrastrukturu i kulturni scenu u gradu. Renoviranjem ove dvorane, udahnuli smo novi život kulturi u gradu, a filmofilima omogućili da uživaju u programu - ističe Ilija Tatić, direktor Otvorenog univerziteta. - Kroz ovu salu prošla su mnoga velika filmska imena domaće i evropske kinematografije.

FESTIVAL NA PALIĆU

- ZA predstojeći Festival evropskog filma na Paliću imaćemo još jednu opremljenu salu i ponosni smo zbog toga - najavio je Tatić.