NEZADOVOLjNE zbog toga što je njihov dugogodišnji trener Dragan Vidović dobio otkaz, 14 članica rukometnog kluba Sloven iz Rume je samoinicijativno istupilo iz ovog sportskog kolektiva koji se takmiči u Super B ligi, ali mu zbog loših rezultata preti ispadanje u niži rang.

U međuvremenu su se navršila četiri meseca kako rukometašice uzrasta do 18 godina i dalje treniraju sa Vidovićem, ali mimo kluba u koji bi se, kažu, rado vratile ako predsednik Slovena Dragan Radović ponovo angažuje stručnjaka u kojeg imaju puno poverenje. Zasad, iz kluba stiže samo poruka da "igrači ne mogu da biraju trenera"...

Mlade rukometašice i njihovi roditelji su razočarani i tvrde da je trener koji je sa njima radio minulih devet godina dobio otkaz jer nije dozvolio da Radovićeva žena koja ima 41 godinu zaigra sa devojčicama!

- Uoči jedne utakmice sam jasno rekao da Katarina, bez obzira na to što je Radovićeva supruga, ne može na teren, već će biti postavljena za pomoćnog trenera. I, ta odluka me je koštala angažmana sa devojčicama koje treniram još otkad su bile u trećem razredu osnovne škole - objašnjava Vidović.


PROČITAJTE I: Pripreme rukometaša kreću iz Rume


Otkaz je, potom, dao i Anđelko Grković koji je trener golmana, te nastavio da radi sa Vidovićem i 14 devojaka.

- Naša deca su uz njih naučila da trče i sve rezultate, pa i plasman u sadašnji rang takmičenja su ostvarile sa tim trenerima - kaže majka jedne od ogorčenih sportistkinja Vesna Vujičić, sa kojom se slažu još Dragan Sibinčić, Goran Paunić i ostali roditelji.

Predsednik kluba Dragan Radović ne krije da Sloven u poslednjih šest utakmica nije osvojio ni bod, smatra da je to posledica odlaska igračica, ali kaže da pozivi da se vrate nisu urodili plodom.

- Nikoga ne možemo da nateramo, ali ni da dozvolimo da same biraju sa kim će da rade. Uostalom, poželjno je da se treneri menjaju na dve godine jer se u suprotnom, baš kao u našem slučaju, stvori nepotrebna sentimentalna povezanost. I, kada trener počne da se meša u rad uprave, nastane problem - objašnjava Radović.