IZGRADNjA treće faze tranzitnog puta oko Zrenjanina, obilaznice u dužini 3,7 od lokalnog puta Zrenjanin-Mihajlovo, do magistralnog državnog puta Zrenjanin - Srpska Crnja, odnosno, od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, sa dve kružne raskrsnice, u punom su jeku, kao i izgradnja mosta preko Begeja. Na desnoj obali reke, u toku je pobijanje masivnih šipova za buduće temelje stubova mosta, a na prilazu iz smera Prvomajske ulice počelo je nasipanje peščane podloge.

Radove izvodi kompanija "Baunjesen" d. o. o. iz Lazarevca, kao član grupe glavnog izvođača radova beogradskog preduzeća "Energoprojekt - niskogradnja". Investitor radova na izgradnji obilaznice je Javno preduzeće "Putevi Srbije", a vrednost radova, koje finansira Vlada Republike Srbije, je oko 350 miliona dinara bez PDV.

PROČITAJTE JOŠ - Nerad ukočio obilaznicu

Istovremeno, grad Zrenjanin je pokrenuo aktivnosti za otkup zemljišta, eksproprijaciju na poslednjoj, četvrtoj fazi obilaznice, od Temišvarskog druma do industrijske zone "Jugoistok". Ovom fazom predviđena je gradnja 3,7 kilometara puta, s kružnom raskrsnicom na Lazarevačkom drumu, nadvožnjakom preko železničke pruge Zrenjanin-Pančevo i propustom preko Aleksandrovačkog kanala. Grad Zrenjanin će finansirati otkup zemljišta i izradu projektne dokumentacije, a Vlada Srbije izgradnju puta, čija je vrednost procenjena na oko 450 miliona dinara bez PDV.