Paraćinski moto klub “White angels” (“Beli anđeli”) bio je u nedelju domaćin centralnog otvaranja moto sezone u Srbiji i to je prvi put da se centralna svečanost održi van Beograda. 

Stotine motorista iz velikog broja moto-klubova od jutra okupljalo se u glavnoj gradskoj ulici, da bi zatim krenuli u defile, preko Ćuprije, ka Jagodini, uz turiranje motora, privlačivši pažnju prolaznika.

 Saobraćaj u centru Paraćina juče je bio zatvoren, a na bini je nastupao bend “Novi dil”, nakon čega je, popodne, program nastavljen u prostorijama  Mesne zajednice “Dankovo”.

Pročitajte još: OKO 2.000 „ANĐELA PAKLA“ DOLAZI U SRBIJU: Skup poznatog moto kluba biće zatvoren za javnost; Građani nepoverljivi

Stanislav Stošić, predsednik “Belih anđela”, kaže da je razlog što je njima povereno domaćinstvo obeležavanje četvrt veka od osnivanja kluba. Sem toga, ‘Anđeli” su izuzetno uspešni u  granicama Srbije i imaju pomoć lokalne samouprave, koja je i finansirala događaj.


- Cilj centralnog otvaranja sezone je da skrenemo pažnju ostalim učesnicima u saobraćaju da je došlo vreme kad motori ponovo izlaze na ulice, da obrate pažnju jer mnogo motorista strada na drumovima. Prošle godine zabeleženo je više desetina smrtnih ishoda. Naravno, skrećemo pažnju i našim članovima na zaštitnu opremu koju moraju da imaju i na poštovanje saobraćajnih propisa, rekao je Stošić.


Pre nego što je defile protutnjao Paraćinom okupljene je pozdravio predsednik Moto asocijacije Srbije, a događaj je otvorio prvi čovek opštine Saša Paunović.