POŽAREVAC – Predstavnici lokalne samoupravu u Požarevcu, na čelu sa gradonačelnikom Banetom Spasovićem, doneli su odluku da ne napuštaju salu Skupštine grada sve dok se ne reši aktuelna situacija nastala zbog protesta opozicije u Srbiji.

- Upućujemo poruku srpskoj, ali i požarevačkoj javnosti, da želimo da prestane ovaj teror i haos na ulicama Srbije, pre svega u našoj prestonici. Ovo je nezapamćeni teror manjine nad većinom, nezabeležen u istoriji moderne politike i savremenih društava – izjavio je Spasović.

On je naveo da se u prethodnom periodu dešavalo rušenje ulica, trgova, upadanje u skupštine, blokada Predsedništva Srbije, prebijanje novinara i novinarki, upravo od predstavnika dela opozicije ili Saveza za Srbiju.

PORČITAJTE JOŠ - Martinović: Branićemo Skupštinu od fašizma, nema štrajka glađu

- Od ovog trenutka, sve dok se ne stavi tačka na ovaj haos i nered koji izazivaju predstavnici Saveza za promene, mi ćemo biti ovde, u našim institucijama, u Skupštini Grada Požarevca i Skupštini Gradske opštine Kostolac – rekao je Spasović.

On je poručio da svi oni, ostajanjem u skupštinskoj sali, žele da odbrane ustavni poredak, institucije i izbornu volju građana.