SREDSTVIMA Gradskog fonda za zaštitu sredine, ove godine biće finansirano 16 projekata unapređenja i očuvanja zelenila u Novom Sadu. Rok za realizaciju 15 projekata je decembar, dok je završetak akcije "Produžimo život jelkama" planiran za februar 2019.

To potvrđuje Ivan Nožinić, savetnik direktora JKP "Gradsko zelenilo Novi Sad", i ističe da je Gradska uprava za zaštitu sredine već odobrila projekte Unapređenje i očuvanje zelenila u bloku koji okružuje ulice Braće Popović, Ilije Birčanina, Kornelija Stankovića i Rumenačke na Detelinari, kao i ozelenjavanje Stražilovske ulice.

Pročitajte još: DEKLARACIJA U VOJVODINI: Zaštitu životne sredine početi od školskih klupa

- Projekti koji se trenutno nalaze na odobravanju su vezani za unapređenje i očuvanje zelenila u Limanskom parku, na Sentandrejskom putu, na razdelnoj traci na Bulevaru cara Lazara, male urbane celine na uglu ulice Pap Pavla i Bulevara oslobođenja, na Bulevaru Jaše Tomića, u čitavom bloku oivičenom Bulevarima oslobođenja, Kralja Petra Prvog i Jaše Tomića, kao i Rumenačkom ulicom. Takođe je reč o očuvanju zelenila u Veterniku, između novoizgrađenih objekata za raseljene na trgu u okviru Bulevara kneza Miloša, na Novom naselju u bloku između Bulevara Jovana Dučića, Slobodana Jovanovića i ulica Seljačkih buna i Braće Dronjak, u kvartu između ulica Bate Brkića, Dušana Danilovića, Bulevara kneza Miloša i Bulevara vojvode Stepe i u bloku između Bulevara cara Lazara, Balzakove, Narodnog fronta pa sve do nove Baletske škole - objašnjava Nožinić.

PARKOVI

ugovorena je i izrada projekta uređenja drvoreda uz nove saobraćajnice u naselju Jugovićevo, a Gradska uprava za zaštitu životne sredine izdvojila je i sredstva za održavanje Dunavskog, Futoškog i Kameničkog parka.