KOME pripadaju zasluge za otvaranje novog objekta Gradske biblioteke, novog Doma učenika, izgradnju nemačkih fabrika, radove na auto-putu od Preljine ka Ljigu?

Upravo oko ovog pitanja se trenutno žestoko spore lider Nove Srbije - stranke koja je dve decenije vodila grad na Moravi - Velimir Ilić i naprednjački gradonačelnik Milun Todorović.

- Mi smo još 2009. započeli proceduru otkupa Doma vojske i projektovali rekonstrukciju zgrade za potrebe Biblioteke koja je imala vek i po podstanarskog staža. Sada se aktuelni gradonačelnik sa svojom svitom hvali tuđim zaslugama, baš kao što je to bilo i lanjsko otvaranje novog Doma učenika, a posebno deonice auto-puta koja je lični uspeh Velimira Ilića- poručuju iz Informativne službe NS u Čačku.


PROČITAJTE JOŠ - Čačak: I zbog poplave rat na lokalu

S druge strane, gradonačelnik Todorović kaže da nikada nije omalovažavao rad prethodnika, ali dodaje da su građani na izborima jasno rekli da im "rađanje ideja" nije dovoljno...

- Zašto gospodin Ilić nije prisustvovao polaganju kamena temeljca, niti puštanju u saobraćaj pomenute deonice - pita Milun Todorović. - Što se tiče Biblioteke, upravo zbog zasluga lokalne garniture iz 2009. smo na otvaranje pozvali tadašnjeg gradonačelnika gospodina Velimira Stanojevića, ali je on, nažalost, bio sprečen... Ipak, evo već sada unapred zahvaljujem Iliću za to što je još 2001. postavio kamen temeljac za fabriku duvana u Preljini i izvinjavam mu se što je na toj lokaciji, ipak, "nikla" fabrika auto-delova od 43.000 kvadrata u kojoj će biti zaposleno 1.000 Čačana.

Milun Todorović,foto V.Ilić

Nabrajajući sva obećanja Velimira Ilića, prvi čovek lokalne samouprave podseća i na industrijsku zonu u čije opremanje su tek naprednjaci uložili više od 50 miliona dinara, baš kao što će aktuelna garnitura konačno otvoriti i aerodrom "Morava" u Lađevcima... Kaže, tu su još vodosnabdevanje i kanalizaciona mreža, renoviranje Skupštinske sale, rekonstrukcija Ulice 10, otvaranje angio-sale, obnova porodilišta, sanacija deponije u Prelićima...


Fabrika u Preljini Milun Todorović

NS "MATEMATIKA"

- MATEMATIKA pokazuje da smo mi za dve decenija na čelu lokalne vlasti izgradili sedam sportskih hala i sedam vrtića, a vi za sedam godina samo salu za ustanovu "Zračak" i ŠOSO "1. novembar". Ako biste napredovali ovim tempom, za 20 godina biste izgradili još jednu i po sportsku halu i nijedan vrtić - odgovorio je gradonačelniku Čačka šef odborničke grupe Nove Srbije Miloš Marić.