UPRKOS pravosnažnoj sudskoj presudi Apelacionog suda u Kragujevcu, u kojoj se konstatuje da je direktor Centra za socijalni rad u Prijepolju Sabira Hadžiavdić na tu funkciju postavljena suprotno zakonu, Skupština opštine nije prihvatila predlog 15 odbornika opozicije koji su zatražili njenu smenu i imenovanje novog direktora pomenute ustanove.

Za ovakav epilog je glasalo samo osmoro odbornika, devetoro je bilo protiv, a troje uzdržano, pa Sabira Hadžiavdić ostaje u direktorskoj fotelji, dok će pravosnažna sudska presuda ostati samo "mrtvo slovo na papiru".

Član Opštinskog veća u Prijepolju Sabahudin Hajdarević, čak, kaže da presuda nije obavezujuća, te da je nije moguće sprovesti u delo...

- Nije sud nadležan da se bavi postavljanjem i razrešavanjem bilo kod direktora javnog preduzeća ili ustanove, već je to nadležnost Skupštine koja je donela takvu odluku i više nema razloga da o tome ponovo raspravlja - tvrdi Hajdarević, dok samostalni odbornik Vukosav Tomašević podseća na to da je sud jasno i nedvosmisleno utvrdio kako ona nije ispunjavala zakonom propisane uslove konkursa, pa očekuje konsekvence po lokalnu samoupravu.

Na moguće probleme zbog ignorisanja pravosnažne sudske presude upozorava i odbornik Sandžačke demokratske partije Izudin Šantić, naglašavajući da predsednik Opštine i predsednik Skupštine ovim čine krivično delo protiv pravosuđa za koje je zaprećena novčana, ali i zatvorska kazna.

PROČITAJTE I: Pritvor do 30 dana za direktorku i službenicu Centra za socijalnui rad Prijepolje


Sabira Hadžiavdić

Šef odborničke grupe Stranke demokratske akcije Sandžaka Ibro Fazlić, uprkos činjenici da ona participira u vlasti, smatra da bi jedino racionalno rešenje bila ostavka direktora.

- Nisam pravnik, ali verujem u to da se mora postupiti po sudskoj presudi. Nažalost, još nemamo mišljenje ni pravobranioca, ni načelnika Opštinske uprave koji kao da su se sakrili - konstatovao je Fazlić.