FUDBALERI Dinama predvođeni stručnim štabom protestvovali su u ponedeljak ispred gradske kuće, jer kako je naveo prvi čovek kluba Dragan Antić, grad im daje manje novca nego što je potrebno za funkcionisanje kluba. Čulo se da su primanja fudbalera ispod proseka, te da je najveća plata oko hiljadu evra, a da mnogi primaju i po 50 000 dinara. Igrači nisu primili platu tri meseca, gotovo je neizvodljivo da igraju gostujuće utakmice jer za to nemaju novca.

Šef stručnog štaba Dragan Antić rekao je da im je grad rapidno smanjio davanja u poslednjih par godina.

- Ovo je velika tragedija za Vranje, jer moramo da se na ovakav način obraćamo i predsedniku države i gradonačelnikom koji ne želi da komunicira sa nama, već želi da ugasi klub- rekao je Antić.

On je izneo niz optužbi na račun gradonačelnika Slobodana Milenkovića ali i na račun većnika Đorđevića nazvavši ga „najvećim zlom za vranjski sport.

- Nećemo odustati dok njega ne smenimo.On je za dve godine uništio košarkaški klub, a nedavno je rekao da je Dinamo trebao da se ugasi. Ne može jedan čovek da ugasi sport u gradu. Pre dve godine budžet za sport je bio 147 miliona, prošle godine 80, a ove godine 50 miliona – naglasio je Antić.

Pročitajte još - "RECKO" OPET NA KLUPI: FSS pomilovao trenera Dinama iz Vranja

Fudbaleri su se razišli, a nakon toga je član gradskog veća zadužen za sport Nenad Đorđević održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao da je rukovodstvo grada, na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem, bilo spremno da razgovora sa predstavnicima vranjskog prvoligaša.

- Delegacija FK „Dinamo“ se nije pojavila iako je u više navrata izražena spremnost da se sedne za sto i razgovara. Podsetiću da je za finasiranje sportskih organizacija opredeljeno 50 miliona dinara, a da je FK „Dinamo“ dobio maksimalno predviđeni iznos od 20 odsto, odnosno 10 miliona dinara. Želim da istaknem da čelnici kluba nisu dostavili usklađeni plan realizacije godišnjeg programa sa visinom dodeljenih sredstava, niti dokaz da će obezbediti razliku između odobrenih i potrebnih sredstava – rekao je Đorđević.

Stručni štab Foto J. S.

On je napomenuo da od početka nezadovoljstva predstavnika tima vranjskih fudbalera postoji dobra namera da se razreše problemi, ali uprkos pozivima gradonačelnika druga strana nije izrazila spremnost za razgovor.

Dinamo je posle nekoliko dobrih utakmica u drugom delu sezone Super lige doživeo dva poraza. Trenutno su pretposlednji na tabeli Super lige sa 19 bodova.

STRANKA

Dragan Antić je u obraćanju novinarima rekao da su svi oni članovi Srpske napredne stranke i da je on lično ponosan što je član i neće dozvoliti da niko zloupotrebljava stranku i krije se iza nje.

Dragan Antić Foto J. S.

- Ja sam u toj stranci učlanio više ljudi nego svi oni zajedno i ja sam institucija što se tiče stranke – rekao je Antić.

Apelovao je na predsednika Vučića da preduzme nešto, kako mladi ne bi odlazili iz grada. Inače fudbaleri su tokom protesta nosili transparent na kome je pisalo „Vučiću, obezbedio si sigurnu budućnost za sve nas, FK Dinamo i celo Vranje biće uz Vas”.