AMBASADOR francuske Frederik Mondelini, uručio je direktoru pirotske Gimnazije Bratislavu Krstiću, prestižno priznanje francuske Republike "Label frans edukation". To praktično znači da je ova Gimnazija na listi 285 akreditovanih škola u svetu, koje su dobile priznanje za uspešno dvojezičnu nastavu na maternjem i francuskom jeziku.

Identično priznanje u Srbiji do sada su dobile tri škole, a sertifikat o izvrsnosti pokazuje da je saradnja pirotske škole sa francuskim Institutom odlična - kazao je Mondelini.

Direktor gimnazije Bratislav Krstić, konstatovao je da škola ima tradiciju od 140 godina i da se čak 105 godina u njoj izučava francuski jezik.

Na početku ove školske godine upisana je sedma generacija koja prati dvojezičnu nastavu, što znači da je ovaj vid nastave do sada pratilo preko 200 đaka, a na školskim razmenama sa Francuskom boravilo je preko 700 đaka.

Pročitajte još - Pariz zamolio Vučića i Srbiju za izvinjenje


Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić je najavio i rekonstrukciju toliko pominjane škole u koju će država preko Kancelarija za javna ulaganja, kao i lokalna vlast uložiti preko 2 miliona evra.

Saradnja pirotske Gimnazije sa srodnim školama u Francuskoj, tačnije u Klermont feranu, uspostavljena kao posledica odlične poslovne saradnje "Tigra" i "Mišlena" koji je od pre desetak godina postao vlasnik naše fabrike.