Nesavesno paljenje trske na periferiji Kikinde, iza Železničkog groblja, uzrokovalo je veliki požar koji je izbio u četvrtak popodne, nešto pre 14 sati, sa obe strane puta Kikinda-Nakovo.


Zbog vatre i gustrog dima, saobraćaj je jedno vreme privremeno bio zatvoren na ovom putu prema Rumuniji, jer je gorela velika površina. Na sreću, vatrogasci su na vreme obavešteni, brzo su intervenisali sa dva vozila, tako da je vatra stavljena pod kontrolu, a potom i ugašena.

Iako je u neposrednoj blizini naselje Strelište, Dragan Berić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a, kaže da kuće i drugi objekti nisu bili ugroženi ni na ovoj ni na lokaciji Stare klanice. Ipak, ovakvi požari su veliko upozorenje da se na otverenom prostoru ne treba paliti vatra, jer brzo može da nastane veliki problem, kao što je to bivalo jesenas kada je zbog gustog dima na putevima u okolini grada bilo nekoliko lančanih sudara vozila.


PROČITAJTE JOŠ: UPOZORENjE GRAĐANIMA: Povećan broj požara u Požarevcu

Međutim, baš na ovoj lokaciji iza Železničkog groblja i oko puta za Nakovo, zbog nekontrolisanog paljanje trske i drugog rastinja, požari su dosta česti.


Foto: R. Šegrt