NEUREĐEN pristupni put saobraćajnici koja vodi u centar Novog Sada, kao i nedostatak biciklističke i pešačke staze do grada, samo su deo značajnijih problema na Sajlovu, koje su članovima Komisije Skupštine grada za predstavke i predloge u sredu predočili stanovnici tog naselja.

U nastavku sad već ustaljene prakse da Komisija svoje sednice povremeno održava i na terenu, članovi tog skupštinskog tela razgovarali su sa meštanima najmlađe novosadske MZ o nevoljama koje ih tište i kako da budu prevaziđene.

- Bezbednost dece i svih žitelja Sajlova ugrožena je zbog velike frekvencije saobraćaja na Rumenačkom putu, na koji se uključujemo na nepreglednoj i neuređenoj raskrsnici - naglasili su predstavnici građana u razgovoru sa članovima Komisije.

Sajlovčani, kako je navedeno u saopštenju sa tog skupa, smatraju da bi postavljanje semafora, ili izgradnja kružnog toka, rešilo taj deo njihovih problema.

Pročitajte još - Ogradu tražili žitelji Sajlova

U naselju su postojale biciklističke i pešačke staze koje su meštani rado koristili ali su one, prema tvrdnjama žitelja, raskopane i uništene prilikom izgradnje kanalizacije i nisu popravljene.

Konstatovan je i veliki problem žitelja pojedinih poprečnih ulica koje nisu asfaltirane i u kojima nije rešeno pitanje odvođenja atmosferske vode, naročito kad su jače padavine. Putevi su više puta nasipani tucanikom, pa su sada znatno viši u odnosu na dvorišta. Prilikom obilnije kiše, sva ta voda se sliva u dvorišta, pogotovo u Ulici Nikole Begovića, u kojoj su česte i poplave.

- U Sajlovu je problem i to što ima dosta neimenovanih ulica - dodaju sagovornici članova skupštinske komisije precizirajući da čak 21 ulica nema naziv, pa pisma, računi i ostale pošiljke često završe na pogrešnim adresama.

KO MENjA PREGORELE SIJALICE

SAJLOVČANI se žale i zbog problema održavanja ulične rasvete.

- Rasveta je dobro urađena, ali zbog nerešenog pitanja održavanja, ne znamo ko treba da menja pregorele sijalice - konstatuju meštani.