SASLUŠANjEM svedoka u petak je u Osnovnom sudu u Novom Sadu nastavljeno suđenje Kliničkom centru Vojvodine po tužbi Novosađanina Đorđa Miloševića (80), koga je ova zdravstvena ustanova 19. januara 2018. proglasila mrtvim.

Govoreći o Miloševićevom stanju u vreme kada je ovaj sasvim slučajno saznao da se vodi kao preminuo, Nikola Pašić iz Iriga (odakle je rodom i Milošević), kazao je da je po njemu primetio da ga nešto muči i da je neraspoložen.

- Otišao sam do njegove kuće i pitao kako je - kazao je ovaj svedok. - Iznenadio sam se odgovorom i savetovao sam ga da ode u nadležne službe i da ispravi tu grešku. Govorio je da se mnogo sekira jer ne može da registruje auto, ne dobija penziju i nema za lekove.

Po nalazu sudskog veštaka neuropsihijatra, Miloševiću se saznanje da je proglašen mrtvim - za šta je kao potvrdu od matičara dobio i umrlicu - odrazilo na zdravlje. Zbog njegovih godina i bolesti, bio je potresen i srce mu je slabije radilo.

Podsećamo, Milošević je podneo tužbu protiv KCV, jer su izdali potvrdu da je mrtav, zbog čega je mesecima morao da dokazuje da je živ. Ovaj 80-godišnjak smatra da su mu tom administrativnom greškom povredili ugled i čast.


PROČITAJTE JOŠ - Tri meseca dokazivao da je živ


- Ni do danas nije odgonetnuto ko je taj čovek koji je preminuo, a mene proglasili mrtvim - izjavio je na početku suđenja Milošević, pitajući se ko je mogao na njegovo ime da bude sahranjen. - U osamdesetoj godini su mi rekli da ne postojim, bio sam u šoku, nisam mogao da verujem šta mi se dešava. U matičarskoj službi sam dobio i izvod iz matične knjige umrlih.

U nastavku suđenja biće saslušani preostali svedoci...


ISTO IME I PREZIME

IZ KCV je, posle objavljivanja u medijima slučaja novosadskog penzionera avgusta 2018. godine, saopšteno da je u januaru te godine u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovan pacijent istog pola, imena i prezimena, a bez dokumenata na osnovu kojih bi se utvrdio njegov identitet. Od nadležnih organa su, kako su izjavili, dobili podatke da je reč o Đorđu Miloševiću sa identifikacionim podacima (JMBG i adresa stanovanja).