Šezdesetsedmogodišnji muškarac iz vlasotinačkog sela Stajkovce odustao je od namere da skoči sa mosta na Južnoj Moravi, na državnom putu Leskovac - Vlasotince, nakon što mu je novinar TV Prva Bratislav Ilić obećao da će objaviti priču o višegodišnjem sudskom sporu koji je ovaj nesrećni čovek izgubio.

Očajan zbog ishoda sudske parnice oko prilaznog puta i visokih sudskih troškova koje treba da plati, starac se u petak popeo na most i zapretio da će sa visoke konstrukcije skočiti na kolovoz.

Ilić se zatekao na licu mesta dok je bio na terenu drugim povodom.

Pročitajte još - Smrskao ženi glavu, pa se obesio

Novinar TV Prva je ubeđivao starca da odustane od svoje namere, a to je činio i sin očajnog čoveka koji je sedeo na vrhu mosta kraj transparenta gde je opisao šta ga zapravo muči. Starac je posle obećanja da će imati priliku da javnosti saopšti šta mu je na duši počeo da silazi sa mosta.

U međuvremenu je stigla i policija, a jedan od njenih pripadnika mu je pomogao i okončao dramu koja je trajala petnaestak minuta. Nesrećni čovek je smešten u leskovačku Opštu bolnicu. On je pre sedam godina operisao glavu i navodno boluje od epilepsije.


MUKA ZBOG PRESUDE

Čovek koji je u petak nameravao da presudi sebi tužio se oko 17 ara zemlje i prilaznog puta do kuće, ali je posle devet godina izgubio spor u Osnovnom sudu u Vlasotincu. Presudu je potvrdio i Apelacioni sud u Nišu, pa je starcu palo na teret da plati oko 200.000 dinara sudskih troškova. To mu je izgleda bila poslednja kap u čaši, pa je ovaj čovek pripremio nekoliko gusto ispisanih transparenata i krenuo na most u blizini petlje na Koridoru 10.