SKUPŠTINA opštine u Novoj Varoši je najnovije zasedanje završila bez odbornika opozicije koji su - u znak protesta zbog "sveukupnog stanja u zemlji" - sednicu napustili još pre glasanja o njihovom predlogu da se u Dnevni red uvrsti rasprava o teškoj ekonomskoj situaciji u gradu, te o radu lokalne samouprave.

- Nemamo primedaba na odnos predsednika Skupštine Nikole Jelića i ostalih odbornika, ali rad opštinskih organa mora korenito da se promeni - kaže šef odborničke grupe DS Slaviša Purić. - Jer, niko i ne razmišlja o tome kako da se zaustavi masovni odliv stanovništva, bezuspešno smo pokušali da postignemo konsenzus oko važnih pitanja, pa naše prisustvo sednicama više nema smisla.

Prvi čovek lokalnog parlamenta Nikola Jelić kaže da je očekivao ovakav potez jer je reč o jedinstvenom stavu Demokratske stranke koja podržava protest pod nazivom "Jedan od pet miliona".

Pročitajte još - SNS se ponovo vraća na vlast

- Poštujem ovu instituciju i uvek sam na konsultacije pozivao sve šefove odborničkih grupa, ali tokom poslednja dva sastanka nije bilo nikoga iz opozicije, iako verujem u to da je ovo mali grad u kojem bi trebalo složno da živimo - Zaključuje Jelić i kao pozitivan primer navodi komšije iz Priboja kojima je prosperitet njihove varoši važniji od politike.


STAV

- POJAVILI su se nakratko, samo da bi uzeli odborničku dnevnicu od 10.000 dinara, ali je za nerad neće dobiti. Narod ih je birao da zastupaju njegov interes u skupštinskoj sali, a ne na ulici - kaže predsednik Opštine Radosav Vasiljević.

Skupštinsku opoziciju u Novoj Varoši, inače, čine tri odbornika DS, jedan iz Dveri i jedan koji deluje samostalno.