BRUS - NEDELjU dana nakon što je Milutin Jeličić-Jutka najavio da podnosi ostavku na mesto predsednika opštine Brus i tačno godinu dana nakon što ga je zbog polnog uznemiravanja prijavila bivša saradnica Marija Lukić, U Brusu se govori o skupu podrške Jutki, ali i skupu gde će se zahtevati ozvaničenje Jutkine ostavke.

- On nema nameru da ode-napisala je na tviteru Marija Lukić, povodom 8.marta, Dana žena,podsećajući između ostalog da se vodila višemesečna istraga o uznemiravanju još šest žena.-Naprotiv, sprema miting podrške za četvrtak, kada će osim rođaka i saradnika dovesti zaposlene iz javnog sektora da bi opet pokazao podršku i zaštitu koju kaže da uživa.

U međuvremenu,putem društvenih mreža nastavljaju se prepucanja oko ovog slučaja i napadi na Mariju Lukić,koja već godinu dana govori za medije o lascivnim porukama,eksplicitnim ponudama i pretnjama trećih lica i zbog čijeg je svedočenja i podignut optužni predlog protiv Jeličića za nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje.Kako su “Novosti” pisale, neke pretnje su i prijavljene Odeljenju za visokotehnološki kriminal u Beograud, a nestanak signala kablovske televizije u Brusu,u vreme njenog gostovanja u emisiji istražuje Osnovno javno tužilaštvu u tom mestu.

Pročijate još: NOVO ROČIŠTE PROTIV JUTKE: Žene spremne za sud i sve što ih čeka

- Dobija medijski prostor kao da je najpoznatija u zemlji, a zapravo je niko i ništa.Zloupotrebljava jedno časno i pošteno ime, koje da ima iole poštovanja nikada ne bi izgovorila u tom kontekstu - navode između ostalog Jutkine pristalice.

Sudski proces protiv Jutke, koji je najavio i povlačenje sa funkcije poverenika SNS, pod čijim pritiskom je i najavio ostavku, nastavlja se 10.aprila.Jeličić je naznačio da se neće izjašnjavati dok traje sudski postupak,a ostavku je podneo uz ocenu da je ceo slučaj politizovan, a on, lično-nevin.Zvanično obaveštenje o datumu održavanja skupštinske sednice gde bi odbornici trebalo da verifikuju ostavku još uvek nije objavljeno.

Brus / Foto: S. Babović

POSTUPAK DUG KO GODINA

KAKO su “Novosti” više puta pisale, krivičnom prijavom policije u Kruševcu protiv Milutina Jeličića, bilo je obuhvaćeno sedam žena, a dokazne radnje, podrazumevale su i saslušanje svedoka pred Osnovnim javnom tužilaštvom u Kruševcu, gde je slučaj prenet sa Višeg javnog tužilaštva krajem marta 2018.godine. Dve oštećene su odustale od krivičnog gonjenja.Osim Marije Lukić,Sandre Milanović i Snežane Bojić,koja će svedočiti na sledećem pretresu, još su dve žene govorile o uznemiravanju.Posle dva odlaganja, glavni pretres održan je 5.februara pred Osnovnim sudom u Brusu, ali bio je zatvoren za novinare “Novosti” i Prve TV,koji su izveštavali sa lica mesta. Jutka je sve vreme negirao