U NOVOSADSKOM prigradskom naselju Rumenki danas je, u prisustvu gradonačelnika Miloša Vučevića kao i mnogobrojnih meštana i gostiju, svečano otvoren Dom kulture u čiju je obnovu iz gradskog budžeta uloženo 13 miliona dinara.

Investicionionim radovima, započetim krajem avgusta prošle godine, taj objekat je kompletno rekonstruisan, učinjen energetski efikasnim i bezbedni i predat na upotrebu nedavno osnovanom Kulturnom centru „Rumenka“ i KUD-u „Sloboda“.

Pročitajte još: Prvo teren, pa tribine

- Ukupno je 13 miliona dinara investirano u ovu zgradu. Mi ćemo, preko Gradske uprave za kulturu, nastaviti da finansiramo kulturne programe i da ulažemo u sadržaje koji će biti organizovani u tom zdanju – istakao je Vučević i zahvalio predstavnicima Mesne zajednice i rumenačkog Kulturnog centra što su napravili izložbu fotografija „Nekad i sad“, koja podseća na to kako je donedavno zgrada izgledala, spolja i iznutra.


Miloš Vučević u obnovljenom Domu kulture - Foto: Pres služba Grada NS

Grad je u Rumenki znatno investirao u izgradnju kanalizacione mreže i komunalno opremanje a u planu je, kako je rekao gradonačelnik, izgradnja dugačke biciklističke staze Novi Sad-Rumenka-Irmovo-Kisač, kao i proširenja putnog pravca Rumenka-Novi Sad.