KAKO bi proširio kapacitet smeštaja za stare i bolesne sugrađane, Gerontološki centar u Kikindi planira da na lokaciji starog doma, u Ulici braće Sredojev, izgradi novi objekat sa 90 kreveta. Zgrada bi bila dvospratnica, površine 1.600 metara kvadratnih i gradila bi se na mestu sadašnjih montažnih paviljona, koji su stari četiri decenije. Prema rečima Svetislava Vukmirice, direktora Gerontološkog centra, vrednost investicije bila bi oko 120 miliona dinara, a projektno-tehnička dokumentacija već je završena. Osim ulaganja u izgradnju, bilo bi potrebno još 50 miliona dinara za opremanje.

U Organizacionoj jedinici "Stari dom" može da se smesti stotinu korisnika u 40 soba. Tu se nalaze dva adaptirana montažna objekta.


PROČITAJTE JOŠ - Gerontološki centar u Subotici: Gluma kao zabava i lek

Ambulanta i sale za fizikalnu i radnu terapiju nalaze se u Upravnoj zgradi, izgrađenoj 2007. Na ovoj lokaciji je zgrada stacionara, koja je potpuno rekonstruisana. Mnogo bolji smeštaj je u zgradi u Ulici generala Drapšina. Tamo je 20 dvokrevetnih komfornih garsonjera sa kupatilom, čajnom kuhinjom, balkonom. Svaka ima telefon i kablovsku televiziju. Za 20 nepokretnih korisnika imaju specijalne sobe.

- Prošle godine u "Starom domu" rekonstruisali smo toplovod, a u novom smo dodatno opremili kuhinju i vešeraj. Uložili smo 61 milion dinara za poboljšanje smeštaja. Milion dinara uloženo je u Klub gerontološkog centra u Ulici braće Laković - rekao je Vukmirica.