POČEO je operativni program u vranjskom Hirurškom bloku, a prvi ozbiljniji zahvat je obavljen u noći između 9. i 10. februara kada su dvojica iskusnih lekara spasila život mladiću koji je u tuči zadobio ozbiljne povrede...

- Tokom ove sedmice će biti obavljeno još 12 operacija jer je završeno preseljenje Hirurgije i Anesteziologije, pa su i sale konačno stavljene u funkciju - objašnjava direktor Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić, podsećajući na to da je na novu "adresu", posle svečanog otvaranja 29. decembra prošle godine, prvo stiglo Prijemno-trijažno odeljenje.

Kaže i da u novoj zgradi već imaju i prve "ležeće" pacijente, a u to da sve funcioniše na vrhunskom nivou se i lično uverila 10. februara - posle posete Hirurškom bloku u pratnji upravnika bolnice dr Saše Đorđevića.

PROČITAJTE JOŠ - Vranje: Krupniji zahvati tokom februara

- Znatan deo aparature je već stigao, ali očekujemo još isporuka koje je, posle naših zahteva, najavilo Ministarstvo zdravlja. Dakle, čim budu okončane započete tenderske procedure, bićemo još opremljeniji - zaključila je dr Antić, prenoseći očekivanja menadžmenta da uskoro bude zaposleno novih lekara i medicinskog osoblja, te da se realizuje odobrenje za čak 11 specijalista.

Menadžment Zdravstvenog centra, Foto D. Ristić