REALIZUJUĆI program aktivnih mera za smanjivanje nezaposlenosti, lokalna samouprava u Čačku je - u saradnji sa ovdašnjom filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje - obezbedila da se stručna praksa koja će zainteresovanima omogućiti da steknu znanja i veštine potrebne tržištu ubuduće obavlja kod 27 poslodavaca.

- Za ovaj program smo izdvojili 40 miliona dinara i sve je iskorišćeno, pa nam je država dodelila još osam i omogućila da merama aktivne politike zapošljavanja obuhvatimo 235 Čačana - kaže zamenik gradonačelnika Milica Dačić.

Pročitajte još: Gradonačelnik Čačka: Dogodine u svakoj porodici bar po jedan zaposleni

Direktor JKP "Komunalac" Petar Domanović napominje i to da se oni suočavaju sa nedostatkom kadrova prvenstveno u proizvodnim radnim jedinicama, pa im program stručne prakse i te kako dobro dođe.

- Imamo dovoljno stručnjaka koji mogu da budu kvalitetni mentori, pa smo spremni i za buduće programe koji bi trebalo da obuhvate još više kandidata iz oblasti za koju smo nadležni - zaključuje Domanović, i navodi da su već imali jednog "praktikanta" zainteresovanog za ekologiju i zaštitu životne sredine.