MEŠTANI Rumenke nastavljaju da uz značajnu podršku Grada Novog Sada izgrađuju i obnavljaju infrastrukturu u svom mestu, pa je tako na red došla i rekonstrukcija igrališta Jedinstva, fudbalskog kluba koji ima tradiciju dugu bezmalo devet decenija.

Nova uprava FK Jedinstva na čelu sa predsednikom kluba Markom Jovanovićem, najavila je za ovu godinu znatna ulaganja u rekonstrukciju rumenačkog fudbalskog terena, kao i u izgradnju tribina, što će i te kako obradovati aktivne sportiste, rekreativce i navijače u tom prigradskom naselju nadomak Novog Sada, sa više od 6.000 stanovnika.

Pročitajte još: Završava se kanalizacija u Rumenki

- Radnici novosadskog JKP "Gradsko zelenilo" uradiće obnovu terena koja uključuje drenažu i postavljanje novog travnjaka i zalivnog sistema. Veoma je važno da igrači i deca iz naše škole fudbala imaju što bolje uslove za rad i razvoj - izjavio je Jovanović za "Novosti".

Planirano je da budu povećane dimenzije fudbalskog terena, koji bi ubuduće bio korišćen samo za odigravanje utakmica, kao i da bude napravljen pomoćni teren za treninge igrača. Stoga će FK Jedinstvo, član Novosadske lige koji navršava 86 godina postojanja, učestvovati na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu svojim projektom izgradnje tribina, u čemu će imati i podršku Grada.

- Pre svih tih radova, potrebno je da u planu detaljne regulacije dela naselja gde se nalazi fudbalski stadion, pored glavnog budu predviđeni i pomoćni teren, tribine i jedan novi objekat za potrebe kluba - objašnjava predsednik.

Uprava kluba je, po svemu sudeći, sa velikim elanom krenula u ostvarivanje projekta podizanja FK Jedinstvo na viši nivo u svim segmentima, ne samo poboljšanjem uslova za rad nego i jačanjem kadrovskog sastava ekipe.

TRENER ŠPONjA - POJAČANjE

JEDINSTVO je najjače pojačanje u nastavku sezone dobilo u ambicioznom treneru Vladimiru Šponji.

- Igrački kadar je popunjen baš onako kako smo želeli. Smatramo da možemo parirati najboljim ekipama u ovom rangu takmičenja - izjavio je Šponja.

INVESTICIJA

PROCENjENO je da je za rekonstrukciju terena i izgradnju tribina na fudbalskom igralištu Rumenčanima potrebno oko devet miliona dinara.

- Veliku zahvalnost dugujemo gradonačelniku Milošu Vučeviću za odobrena sredstva koja će omogućiti bolje uslove za rad i razvoj igrača u Rumenci - naglasio je Jovanović.