JEDNA od "rak-rana" Subotičana, Zelena fontana u samom centru grada, koja je trenutno devastirana i ne radi nekoliko godina, uskoro će biti u novom ruhu. Za njenu rekonstrukciju namenjeno je 120 miliona dinara.

Početak radova očekuje se čim se završi neophodna papirologija, a ukoliko vremenski uslovi dozvole, obnova bi mogla da bude završena do kraja godine.

Pročitajte još: BUDžET SUBOTICE NAJVEĆI DOSAD: Četvrtina u investicije

- Posle sprovedenog postupka javne nabavke i izbora izvođača planira se početak radova. Projektom nije predviđeno fazno izvođenje, te ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, postoji mogućnost da se radovi okončaju do kraja 2019. godine, odnosno najkasnije početkom 2020. - kažu u Sekretarijatu za investicije i razvoj. - Zbog zastarelosti tehnologije, sprovedena je izmena projekta. U središnjem delu trga predviđena je parterna fontana kružnog oblika koja izgledom, oblikom i arhitekturom treba da se uklopi u ambijentalnu celinu centra grada.

Zbog velikog oticanja vode, koja je odlazila direktno ispod Gradske kuće, pre osam godina fontana je prestala sa radom. Prekrivena daskama i natpisima "zabranjen pristup" ubrzo je umesto simbola postala ruglo. Obnova fontane poklopiće se sa rekonstrukcijom zgrade Narodnog pozorišta, te će ceo prostor dobiti jedan potpuno novi izgled.