MEŠTANE Aljinovića, jednog od najudaljenijih sela u prijepoljskoj opštini, ovih dana možda i manje brine sneg koji ih je usled velikih padavina skoro zatrpao, od toga da se slučajno ne razbole, jer doktor u njihov kraj neće svraćati sve do kraja januara. Naime, na vratima jedine ambulante u selu okačeno je obaveštenje u kojem stoji da zbog korišćenja godišnjeg odmora ambulanta neće raditi od 8. pa sve do 28. januara i da u tom periodu lekar neće dolaziti.


Pročitajte još:
SVE TEŽE U NOVOJ VAROŠI: Novi sneg zatrpao centar opštine i okolna sela


Đorđo Trmčić kaže da su u ovu ambulantu po lekarsku pomoć dolazili stanovnici osam sela, Aljinovića, Međana, Miloševog Dola, Karaule, Gornjih Goračića...

- Kako ćemo sada ni sami ne znamo. Pripadamo prijepoljskom Domu zdravlja a do njega imamo 50 kilometara. Ljudi idu i u Novu Varoš jer do nje ima manje, oko 20 - jada se Trmčić.

Direktor Doma zdravlja u Prijepolju Sead Porović, u čijoj nadležnosti je ova ambulanta istče da su dali svim terenskim ambulantama kolektivni godišnji odmor zbog ove loše vremenske situacije.


Pročitajte još:SNEG ŠIROM SRBIJE: Kritično u Prijepolju, ivanjičkim selima, kao i na Pešteru, a u Novoj Varoši vanredna situacija (FOTO)


- To je praksa od ranije. Putevi su zavejani ne mogu da izlaze terenske ambulante. Hronični bolesnici imaju svoju terapiju za određeni vremenski period, a ostalima izlazi u susret hitna služba jer ona funkcioniše kao i u drugim gradovima - izričit je doktor Porović.

Inače, visina snežnog pokrivača u Aljinovićima veća je od pola metra.

Seoska ambulanta ne radi zbog godišnjeg odmora lekara