JAGODINA – Poslednjih 14 godina besplatan prevoz koristili su studenti i penzioneri, a od kraja januara svi će se voziti besplatno – izjavio je predsednik Skupštine Grada Jagodina Dragan Marković Palma na večerašnjem novogodišnjem koktelu.

On je dodao da putnicima u gradskom prevozu neće biti potrebne ni lične karte, već će samo ući i voziti se „džabe“ i pozvao meštani drugih opština da iskoriste besplatan prevoz da bi videli jagodinska sela.


- Do novca za prevoz došli smo štednjom. Jagodina je jedini grad u Srbiji u kome članovi Gradskog veća ne primaju plate, pa godišnje uštedimo 18.000.000 dinara, a zbog toga što ni odbornici ne primaju dnevnice, ni plate, uštedimo 12.000.000 dinara. Godišnje uštedimo i 28.000.000 dinara, jer smo jedini grad u Srbiji koji nije angažova komunalne policajce. U mojoj kancelariji nameštaj je star 15 godina i sedim na hoklici stolici, na kojoj treba da sede svi političari u Srbiji – izjavio je Palma.

Pročitajte još: Jagodina: 3000 građana na prijemu kod Palme

On je dodao da je Jagodina, u kojoj je otvoreno 12 fabrika, ove godine ima suficit veći nego lane za 18 odsto.


- Na karti uza mene su svi gradovi koje smo obišli. Obišli smo ceo svet, ali kao Jagodinu nigde ne nađosmo, kao što je rekao Jovanča Micić, čiju ćemo statuu do 15. januara postaviti na kružnom toku na ulazu u Jagodinu iz pravca Ćuprije – najavio je Palma, koji se je, sa čelnicima Grada, na ulazu dočekao svakog gosta i pozdravio se s njim, i dodao da je Jagodina jedini grad u Srbiji koji na novogodišnji koktel poziva „obične građane“.

Pročitajte još: Jagodina: Romima za Novu godinu i Božić po 3.000 dinara

Pored brojnih zvanica, koktelu su prisustvovali ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ambasador Kube u Srbiji Gistav Tristo Del Todo.

U zabavnom delu programa nastupili su Dragan Kojić Keba i zvezda Granda Tamara Milutinović.


POBEDE

- Velika je stvar što smo uspeli da 12 zemalja povuče priznanje Kosova, jer smo time pokazali da ta stvar nije završena. Budite uvereni da to pitanje nećemo ispustiti iz ruke i da Srbija neće pokleknuti pred raznim ultimatumima i da prizna nezavisnost Kosova. Cilj nam je da naš narod više nikad ne ratuje. Vreme je da pobeđujemo u miru, potrebne su pobede za nove fabrike, otvaranje radnih mesta, za bolje životne uslove – ocenio je ministar Dačić.