SUBNOR za Raški okrug je najoštrije osudio nedavno uklanjanje spomenika koji je u selu Postenje kraj Novog Pazara postavljen u čast borcima iz Drugog svetskog rata, a koordinator Dragan Novović je pozvao Skupštinu grada i lokalne funkcionere da preduzmu sve što je potrebno kako bi se ovo obeležje vratilo tamo gde je bilo decenijama.

PROČITAJTE JOŠ - HEROJ I DALjE BORAC PROTIV USTAŠA: "Genijalac" u Splitu srušio spomenik, Rade Končar mu polomio nogu (FOTO+VIDEO)

Spomenik u krugu nekadašnjeg Doma kulture je podignut 7. jula 1950, posvećen je partizanima iz ovog kraja Dragu Kučeviću i Branislavu Bakračeviću, koji su poginuli 1943, a nedavno je, najverovatnije tokom raščišćavanja terena za objekat koji će se graditi na temeljima srušenog Doma kulture, uklonjen i bagerom odvezen na smetlište...

- Tamo gde se nalazio spomenik će "nići" stambena zgrada za smeštaj izbegličkih porodica, projekat finansira Svetska banka, a nije isključeno da su radnici, zajedno sa šibljem, šutom i zemljom, uklonili i njegove ostatke. Još ne znamo o čemu se tačno radi - kaže dr Favzija Murić iz Gradske uprave i naglašava da je u blizini moguće podići novi spomenik palim borcima.