U PROSTRANOM dvorištu novosadskog vrtića "Palčić", od petka su nove sprave za igru i razonodu 650 dečaka i devojčica, koliko njih pohađa ovaj dečji objekat. U sklopu projekta "Veliko srce", koji zajednički realizuju Eurobanka i Fondacija "Ana i Vlade Divac", mališani su dobili indijansko selo, most i drugi mobilijar, koji će im pomoći da razvijaju maštu i kreativnost.

Vrtić "Palčić" je, inače, ove godine postao deo programa predškolskog obrazovanja i vaspitanja pod nazivom "Godine uzleta", osmišljen sa ciljem da se na najbolji način podstaknu dečja mašta i kreativnost, kroz istraživanje, otkrivanje i veliko angažovanje dece. Vrednost postavljenog mobilijara je 1,2 miliona dinara.

Zahvaljujući na donaciji, Mirjana Đurđev, direktorka Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", istakla je da je novim igralištem deci omogućeno da na kvalitetniji način provode vreme u dvorištu vrtića, koje je u skladu sa standardima novog programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Pročitajte još - BEZBEDNOST DECE: Pod ljuljaškom mora biti meko

- Ovako inspirativno uređeno dvorište će učiniti da se kod dece razvija i samopouzdanje, otvorenost, radoznalost, istrajnost, otpornost - kazala je Đurđeva.

Slavica Pavlović, predsednica Izvršnog odbora Eurobanke, istakla je da im je drago što su mališanima omogućili da uživaju u druženju i igri u prostoru sa novim interaktivnim spravama. Po rečima Ane Kojšal, direktorke Fondacije "Ana i Vlade Divac", "Palčić" je treći vrtić u Novom Sadu, kojem je obnovljeno igralište.

Indijansko selo u vrtiću "Palčić"

NOVOSADSKI 50. JUBILARNI

NOVOSADSKI vrtić "Palčić" je 50. jubilarni, koji je obnovljen u akciji "Veliko srce". Cilj je, kako je istaknuto, da se deci širom Srbije omoguće najbolji uslovi za odrastanje i obrazovanje i stvori mogućnost za srećnu i bezbrižnu igru.