OSVEDOČENI zaljubljenik u "Novosti", te novinar, pisac, instruktor fitnesa i gimnastike Novosađanin Raša Tomanović (39) je i pasionirani kolekcionar "TV novosti" i "Sabora", koji odavno ne izlazi, što potvrđuje i svojom trećom knjigom koju je "Prometej" izdao pod naslovom "Samo svoj".

Pritom je primerke svojih omiljenih časopisa, od prvih brojeva, nasledio od porodice: majke Nade, oca Tomice, bake Radmile i dede Jafte, a on je sakupljanje nastavio do danas.

I, mada to ne pamti, rado priču vraća na 30. decembar 1964, kada se na kioscima - po ideji legendarnog Slobodana Glumca - pojavio prvi broj "TV novosti", sa Lolom Novaković na naslovnoj strani, a svaki od tih 30.000 primeraka koje je priredila redakcija Ljerke Sabić je prodavan za tadašnjih 50 dinara... Podseća i na to da je 12. decembra 1975. tiraž dostigao apsolutni rekord u analima revijalne štampe - 580.012 primeraka!


PROČITAJTE JOŠ: Utakmica u osam kolona

PODRŠKA REDAKCIJE

Ali, Raša kaže da su mu "TV novosti" bile i svojevrsni vetar u leđa, jer su legende tog lista Ninoslav Milenković, Zorica Konić, Rajko Dvizac, Karlo Kubiček... podržavali njegovu naklonost prema poeziji, a danas hvali Vesnu Ilić, Tatjanu Loš, Suzanu Bijelić, Nemanju Minova, Milana Adžića, Vojislava Danilova... za koje tvrdi da su - uprkos žalu što njegov list izlazi na smanjenom broju strana - dostojni čuvari duše "TV novosti" kojima objektivnošću vraćaju stari sjaj.