Osnovna škola u selu Tovrljane, kod Prokuplja, koju pohađa petoro đaka obnovila je rad posle pola veka, a dobila je i fudbalsko igralište, saopšteno je danas.

"Hvala svim ljudima dobre volje koji nam pomažu, a lica dece govore više od reči", rekao je Marko Čikarić, učitelj osnovne škole "Svetislav Mirković Nenad".

On je istakao da je zahvaljujući lokalnoj samoupravi, koja je izdvojila sredstva, i donatorima koji su poklonili objekat u Tovrljanu škola počela da radi posle pauze od pola veka.

"Zahvaljujući donatorima koji su nam obezbedili gotovo sve, počev od table, kompjutera, školske biblioteke, pa sad i ovog sportskog igrališta, naši đaci imaju dobre uslove za rad i učenje, iste kao i deca u gradu", rekao je Čikarić.

Golove i sportske rekvizite poklonili su Radivoje Šmigić i Boban Kovačević.

Nedavno je obnovljen i put do Tovrljana sa prokupačke i kuršumlijske strane koji će razdaljinu do tog sela skratiti za nešto više od pola kilometra.

Stanovnici Tovrljana izrazili su nadu da će uz pomoć lokalne samouprave oživeti poljoprivrednu proizvodnju i unaprediti život na selu.