DA se bliži početak izgradnje i četvrtog mosta preko Dunava u Novom Sadu, potvrđuje i javna nabavka za izradu generalnog projekta sa studijom opravdanosti, koju je nedavno raspisala gradska Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), odredivši projektantima 27. decembar kao rok za dostavljanje ponuda.

To je prva od tri planirane novosadske "ćuprije" preko Velike reke, koje bi u bliskoj budućnosti trebalo da se "pridruže" Žeželjevom, Varadinskom i Mostu slobode, kako bi grad na najbolji način odgovorio na sve veće saobraćajne i razvojne izazove.

- Pošto smo obnovili ono što smo izgubili pre 19 godina, vreme je da pričamo o izgradnji novih mostova na Dunavu, jer Novi Sad to zaslužuje - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević, proletos prilikom puštanja u rad novog "Žeželja", poručujući da će izgradnju novih novosadskih mostova zajednički finansirati Republika, Pokrajina i Grad.

U prvom planu u tom domenu je izgradnja mosta na trasi zapadne gradske obilaznice, odnosno, u produžetku Bulevara Evrope i Bulevara patrijarha Pavla i preko Ribarskog ostrva, koji bi Dunav premostio kod obilaznice u Sremskoj Kamenici.

Pročitajte još - NOVI PODUHVAT NA DUNAVU: Predlozi za četvrti most u Novom Sadu

Drumski most sa pešačkim i biciklističkim stazama, koji bi trebalo da bude dugačak 585, a širok 30 metara, značajno će ubrzati saobraćaj i omogućiti brži i lakši prilaz budućem Fruškogorskom koridoru, odnosno, novom putu Novi Sad - Ruma, sa tunelom kroz Frušku goru.

- Ovaj most povezaće uličnu mrežu Novog Sada sa Sremskom Kamenicom i državnim putem, preko Beočina, sa državnom granicom sa Hrvatskom - navode u UGZI.

U projektnom zadatku, navedenom u konkursnoj dokumentaciji, preporučeno je da se novi most razlikuje od postojeća tri. Kako se svi novosadski mostovi međusobno razlikuju u pogledu primenjenih konstruktivnih sistema (kontinualna greda, luk sa zategama i kosa zatega sa dva pilona), naručilac projekta preporučuje da novi most bude drugačije konstrukcije ili u kombinaciji više sistema.

I PETI, I ŠESTI...

OSIM izgradnje drumskog mosta preko Ribarskog ostrva do obilaznice kod Sremske Kamenice, planirana je i gradnja petog mosta, nizvodno od Žeželjevog, na trasi istočnog kraka Fruškogorskog koridora.

- U planu je i realizacija ideje o novom pešačko-biciklističkom mostu koji bi bio nadograđen na stubove nekadašnjeg Mosta cara Franje Josifa, koji od Drugog svetskog rata vire iz Dunava, kod Petrovaradinske tvrđave. Bio bi to ujedno šesti novosadski most - navode novosadski urbanisti.