ČLANOVI grupe pod nazivom "Požarevac na Fejsbuku" su pokrenuli humanitarnu akciju kako bi poštaru Salihu Toljaju pomogli da pre zime stavi pod krov novu zgradu. I, na početku akcije nazvane "Da poštar Salih dobije krov", 100.000 dinara je dao vlasnik firme "Minel Enim" iz Smedereva Đorđije Bojatović. To je bilo dovoljno za kupovinu crepa koje je stovarište "Inon" ponudilo po sniženoj ceni, a onda je Žarko Ninković poklonio 200 građevinskih blokova, dok je Davor Rajković obezbedio prevoz peska koji je dala šljunkara "Branko Moravac". Skele koje su bile postavljene prilikom obnove Ramske tvrđave su ponuđene po ceni od 180 evra za tri kubika, pa je i za to prikupljan novac, a firma "Atlantik 2" se obavezala da će ih besplatno transportovati do Požarevca.


Pročitajte još - POMOĆ VOJNIKU: Dejanu niče kuća iz temelja


Salih Toljaj je, pritom, izbeglica sa Kosmeta i dugogodišnji podstanar, a do podruma u kojem se ranije nalazila pečurkara je došao novcem od odštete dobijene za pogibiju šesnaestogodišnje ćerke. Nekako je uspeo da sazida prvi sprat novog doma, ali ne i da odmakne dalje od betonske ploče...


Salih Toljaj

POMOĆ

ZA nedostajući materijal i za plaćanje majstora nedostaje više od 300.000 dinara, a svima koji žele da pomognu je na raspolaganju Salihov telefonski broj 064/66-59-184.