POSLEDNjA sednica lokalnog parlamenta pokazala je da vladajuća većina u Čačku stoji na "staklenim" nogama, pošto je vlast imala veliku muku da obezbedi kvorum u danu za glasanje. To im je na kraju pošlo za rukom i to uz pomoć dva odbornika opozicije, ali to zasigurno neće biti trajno rešenje, što je priznao i sam poverenik SNS u gradu na Moravi Marko Parezanović, koji je naglasio da će gradska vlast imati velike probleme da sačuva većinu.

PROČITAJTE JOŠ - Opšta tuča odbornika u Čačku, predsednik u Urgentnom zbog povrede oka (FOTO/VIDEO)

- Iskreno, neće biti lako sačuvati većinu u skupštini. Otkako je Đilas preuzeo Dveri u Čačku, oni imaju neograničene mogućnosti. Nekoliko dana pre početka zasedanja u jednom restoranu u Gornjem Milanovcu, Đilas je ponudio 50.000 evra dvojici odbornika većine, da ubuduće ne dolaze na sednice skupštine. Imate izjavu Boška Obradovića kako odbornici većine žele da pređu u Dveri. Zamislite šest godina niko naš nije otišao u Dveri, a sada kada je došao Đilas, navodno neki žele - naglasio je Parezanović.

Prema njegovim rečima, opozicija oličena u Savezu za Srbiju sve svoje snage i resurse usmerila je ka Čačku.

- Imaju mnogo novca i mislim da ćemo teško sačuvati većinu. Naše je da se uzdamo u čast i poštenje naših ljudi. Da nemamo ozbiljne rezultate i velike investicije države, verovatno bismo već izgubili većinu - zaključio je Parezanović.

Boško Obradović

Sa druge strane, lider Dveri Boško Obradović kaže da očekuje urušavanje odborničke grupe SNS i ocenjuje da čačanska vlast može pasti i pre sledećih lokalnih izbora 2020. godine.

Komentarišući izjavu narodnog poslanika SNS Parezanovića o pokušajima podmićivanja pojedinih odbornika vladajuće većine, Obradović je istakao da je to dokaz nervoze gradske vlasti u Čačku, za šta, kako je naveo, ima razumevanja.

- Obično se krupne odluke za budućnost grada izglasavaju sa 38 od ukupno 75 odbornika, što znači sa samo jednim glasom više od polovine. Mnogo je nezadovoljnih odbornika vlasti i može se očekivati dalje urušavanje odborničke grupe SNS. U tom slučaju, lokalna vlast može pasti i pre sledećih lokalnih izbora koji su na proleće 2020. godine - ocenio je predsednik Dveri.

Marko Parezanović

RAZGOVORI

KAKO je kazao Obradović, Dveri su spremne da preuzmu odgovornost za obavljanje nove vlasti i, dodaje, iniciraće razgovore u tom pravcu, kako u skupštinskoj opoziciji, tako i sa svim nezadovoljnim odbornicima vlasti.