RUMSKA porodična kompanija "Dag ko", koja u ovom gradu posluje punih 17 godina, počela je izgradnju novog pogona, a investicija je vredna oko dva miliona evra. Fabrika u kojoj se proizvode gornji delovi obuće trenutno zapošljava 350 radnika, a u novom objektu, površine 4.500 kvadratnih metara, posao će naći novih 200 radnika do kraja godine.

Širenje proizvodnih pogona podrazumeva i otvaranje novih radnih mesta, a u opštini Ruma, na evidenciji NSZ trenutno se nalazi 3.800 ljudi, istakao je Slađan Mančić, predsednik opštine Ruma, prilikom obilaska radova.

Pročitajte još - U Rumi posao traži radnike

- Nisu samo strani investitori, oni koji grade i razvijaju svoj biznis, primer tome je upravo ova kompanija i to iz našeg grada - naglašava Mančić, i napominje da je lokalna samouprava voljna da pomogne svima koji ulažu u ekonomski razvoj opštine.

Prema Manićevim rečima, opština je kompaniji "Dag ko" obećala da će u delu grada, zbog ovog investitora, izgraditi kanalizacionu mrežu. Za to će biti potrebno između tri i pet miliona dinara koji će se obezbediti iz opštinskog budžeta.

ZA VOJSKU, POLICIJU, PLANINARE

CELOKUPNA proizvodnja ove firme koja se nalazi na izlazu iz Rume prema Vognju namenjena je izvozu, a sarađuje sa dve nemačke kompanije i specijalizovana je za izradu obuće za policiju, vojsku, planinare.