IMALA sam samo 15 godina kada sam doživela tešku saobraćajnu nesreću i ostala u invalidskim kolicima. Međutim, uz pomoć porodice i prijatelja, uspela sam da smognem snage i nastavim da živim i radujem se svakom novom danu. Ovako svoju priču započinje Ana Prvulović (35), iz Novog Sada. Ona je u invalidskim kolicima već dve decenije, ali je to ne sprečava da se profesionalno bavi stonim tenisom.

- Svega se sećam, kao juče da je bilo - priča Ana. - Na auto-putu je bio lančani sudar. Tada je moja najbolja drugarica podlegla povredama, a nas troje smo za dlaku izbegli smrt.

Ana je tada povredila vratne pršljenove, a dijagnoza je bila surova - ostala je u invalidskim kolicima. U početku je, priznaje ova hrabra žena, bilo veoma teško suočiti se sa činjenicom da više neće moći da hoda.


Pročitajte još - Srpski tandem za svetsku medalju u stonom tenisu


- Srećom, prijatelji i porodica su bili uz mene - dodaje Ana. - Osetila sam njihovu ljubav i počela sam da se borim. Zahvaljujući njima danas uživam u svakom danu, radim, treniram... Čovek ni sam nije svetsan koliko je blagosloven.

Pre deceniju, Ana je, na predlog svojih prijatelja, počela da igra stoni tenis. Ovaj sport je toliko zaokupio da danas profesionalno igra i vredno trenira.

- Pored toga, radim u novosadskoj firmi koja se bavi proizvodnjom zaštitne opreme za policiju i vojsku. Tu sam i upoznala svog momka, s kojim sam se u međuvremenu i verila. Imam još jednu, verovatno i najveću želju - da se ostvarim kao majka. Maštam o tome da imam svoju porodicu i da se posvetim svojoj deci - kaže nam na kraju razgovora Ana Prvulović.