NA sednici održanoj pod predsedavanjem Igora Mirovića, Pokrajinska vlada utvrdila je Predlog odluke o pokrajinskim priznanjima koja će ubuduće biti dodeljivana povodom najznačajnijih datuma Ap Vojvodine.

Tim dokumentom predloženo je ustanovljavanje nagrade AP Vojvodine „Mihajlo Pupin“, koja će se kao najviše priznanje dodeljivati pojedincu za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva.

Pročitajte još - Mirović: Vojvodina treba da dobije svoj dan

Predloženo je i da se ustanove pokrajinska priznanja za značajna ostvarenja u oblasti kulture ( priznanje „Ferenc Feher“), umetnosti ( „Pavle Jovanović“), obrazovanja( „Đorđe Natošević“), nauke ( „Milutin Milanković“), privrede ( „Lazar Dunđerski“), sporta ( „Momčilo Tapavica“), ljudskih i manjinskih prava („Ljudevit Mičatek“ i ravnopravnosti polova(„Milica Tomić“).

Odluku o dodeli doneće Komisija za dodelu Pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja. Pokrajinska nagrada i priznanja biće dodeljivani povodom Dana prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji (25. novembar), Dana obeležavanja Majske skupštine (15. maj) i Međunarodnog dana ljudskih prava (10. decembar).