NOVOSADSKA kompanija "Mikom" kupila je zemljište u severoistočnoj industrijskoj zoni u Inđiji i tako najavila proširenje proizvodnje. Na površini od šest hektara investitor planira proizvodnju industrijskih smeštajnih kontejnera koji se najčešće koriste na gradilištima i graničnim prelazima. A kako je najavio Mirko Karać, vlasnik kompanije, posao u prvoj fazi pronaći će 150 radnika.

Kompanija "Mikom" koja se 23 godine bavi industrijskom preradom metala, tražeći mesto za proširenje svog proizvodnog programa, najbolje uslove pronašla je u Inđiji.

- Lokalna samouprava ima jasnu koncepciju šta nama, domaćim privrednicima treba, a to je prvenstveno uređena industrijska zona i ekonomski uslovi koji su nama prihvatljivi - istakao je Karać, prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora za zemljište.


PROČITAJTE JOŠ - Posao u kompaniji trikotaže će dobiti 300 radnika


U poslednje dve godine u Inđiji je potpisano osam kupoprodajnih ugovora sa investitorima. Samo od ove prodaje zemljišta, u opštinski budžet se slilo nešto više od 30 miliona dinara, naglasio je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija, koji je posebno izrazio zadovoljstvo što se još jedan domaći investitor, pored "Agromarketa", odlučio da investira u Inđiju.

Foto Shutterstock


ZA IZVOZ

POČETAK izgradnje proizvodnog pogona ukupne površine od 12.000 kvadratnih metara, očekuje se vrlo brzo, a celokupna proizvodnja biće namenjena izvozu.