PROTESTIMA niških radnika, koji već godinama traže da im se isplate zaostale zarade, pridružili su se rezervisti i siromašne Nišlije, ali podeljeni u dve kolone.

Grupa koju predvodi Žarko Đorđević okuplja se svakog utorka od 10 časova, dok se oni koji su uz Radosava Spaića, zadržali stari termin, petkom od 10 časova.

Pročitajte još:Protest u Nišu zbog aerodroma "Konstantin Veliki"

Predvodnici se međusobno optužuju za sabotažu, a niko u ovom trenutku ne može da precizira kada će rešavanje ovog pitanja doći na dnevni red nadležnih državnih organa.

Zbog nemogućnosti da utiču na to da se nešto promeni i da rešavanje njihovih problema krene sa mrtve tačke, najuporniji rešenje traže u promeni vođe, odnosno svojih predstavnika u komunikaciji sa predstavnicima Vlade Srbije i lokalne samouprave.

- Sa ovim što su nas do sada vodili samo gubimo vreme. Dosta nam je toga. Nas 120 smo potpisali zahtev da Žarko Đorđević više ne bude naš predstavnik. Svesni smo da je najbolje da budemo svi udruženi, ali oni to odbijaju. Sa nama su siromašni građani iz romskih naselja kojima su isključili struju, Nišlije koje imaju problema sa "Toplanom" ali i rezervisti - kaže Radoslav Spaić i dodaje da su protesti mirni ali da na neki način moraju radikalizovati svoje delovanje, "jer ovako dalje ne ide".

Pročitajte još: PROTEST REZERVISTA U VALjEVU: Još jedan štrajkač ekserom probio šaku

Prozvani Đorđević kaže da je u kontaktu sa državnim sekretarom Draganom Stevanovićem, koji ovih dana treba da odgovori kada će biti nastavljeni razgovori sa premijerkom Anom Brnabić koji su započeli pre tri meseca.

Protest ispred Gradske kuće

- Svi smo postali napeti, ali moramo sačuvati dostojanstvo, jer samo tako mogu da nas ozbiljno shvate. Neće niko da daje pare ako smo razjedinjeni - tvrdi Đorđević koji i dalje veruje da država ima novca za njihova potraživanja ali "da se traži model isplate".

MILIJARDERI NA PAPIRU

ZAOSTALE zarade potražuje oko 9.000 radnika nekadašnjih giganata poput Elektronske industrije Niš i Mašinske industrije. Radnici uglavnom imaju izvršne sudske presude, a među njima ima i onih koji potražuju više od 100 zarada.