ZA pobednika karavan-takmičenja u spremanju ajvara "Izađi mi na teglu", održanog u Požarevcu, proglašena je ekipa "Pastirice", prema jednoglasnoj odluci stručnog žirija. Kao nagrada, njima je pripao pobednički pehar i - šporet na čvrsto gorivo "smederevac", dar sponzora, firme "Milan Blagojević" iz Smedereva. Ovaj tročlani ženski tim prvo mesto izborio je u veoma jakoj konkurenciji 16 takmičarskih ekipa iz Braničevskog, Podunavskog i Borskog okruga.

Pročitajte još: Održano takimičenje "Izađi mi na teglu", nagrada "smederevac"

Na drugom mestu našao se tim "Trio i Srećko", a na trećem učenici Ekonomsko-trgovinske škole i njihov profesor Nikola Radišić. Prošle godine učenici ove škole zauzeli su prvo mesto i pokazali da nisu samo uspešni, već i humani, jer su nagradni šporet poklonili jednom svom socijalno ugroženom drugu.

Među takmičarskim ekipama bile su: "Vredne vlajne", "Paklena kuhinja", "Kolo srpskih sestara", Udruženje žena "Izvor", "Lepa Rada", "Trio i Srećko", UŽ "Lira", "Starčevljanke", "Sestra Jelica", Etno-sekcija "Poljana", "Etno dame", Predškolska ustanova "Ljubica Vrebalov" i ekipa iz Skobalja.

Kulinarske ekipe takmičile su se na Trgu oslobođenja, uz brojnu publiku i navijače i uz održavanje zabavnog programa. Učesnici su sa sobom doneli šerpe i varjače, a organizatori su obezbedili sve ostalo.

Pobednička ekipa "Pastirice"

FINALE

KARAVAN "Izađi mi na teglu", koji je krenuo iz Beograda 17. avgusta, posetiće 27 gradova Srbije. Najbolji kuvari ajvara iz ovih gradova takmičiće se u velikom finalu, zakazanom za 13. oktobar, u Beogradu.