U NASELjIMA Bocke i na potezu Paragovo - Novo Selo, građanima se nudi izgradnja priključka na vodovodnu mrežu, a iz novosadskog JKP "Vodovod i kanalizacija" upozoravaju da se nepoznate osobe lažno predstavljaju kao njihovi radnici. Ovo gradsko preduzeće, kako ističu, trenutno ne izvodi radove na tom području, upozoravajući da je verovatno reč o prevari.

- Upozoravamo građane naselja Bocke, Paragovo - Novo Selo, da ne nasedaju na ovakve podvale - ističu u JKP "Vodovod i kanalizacija", i dodaju da za sve poslove koje ovo preduzeće obavlja mora postojati dokumentacija.

U "Vodovodu" objašnjavaju da je uslov za legalne priključke na vodovodnu ili kanalizacionu mrežu da u tom delu grada postoji legalno izgrađen sistem cevovoda. Pored toga, jasni su u ovom gradskom preduzeću da vlasnik mora da sklopi ugovor, posle čega dobija fakturu na osnovu koje se uplaćuje novac.


Pročitajte još - Novi Sad: Ilegalni priključci rasipaju vodu za piće


- Radnici nikada na terenu ne naplaćuju izgradnju priključka, te je u ovom slučaju jasno da je reč o prevari - ističu u "Vidividu". - Sve informacije u vezi sa radom našeg preduzeća, građani mogu da dobiju pozivanjem kontakt-centra na broj telefona 0800/333-021.

Slučaj zabeležen prethodnih dana nije prvi. Pre nekoliko meseci, identična situacija je bila i u naselju Artiljevo u Sremskoj Kamenici, gde su osobe koje nisu radnici JKP "Vodovod i kanalizacija" građanima nudile nelegalnu izgradnju priključka na nelegalno izgrađenu vodovodnu mrežu, po ceni od 37.000 dinara.

JKP "Vodovod i kanalizacija" podseća da je krađa vode krivično delo, a borba sa "divljim" potrošačima vode je svakodnevica. Po ranijim podacima ovog preduzeća, Novi Sad ima oko 300 kilometara nelegalno izgrađene vodovodne mreže, oko 50.000 legalnih potrošača vode i 10.000 nelegalno priključenih građana koji ipak plaćaju utrošenu vodu.

Taj problem je najčešće zastupljen u naseljima gde je u poslednje dve decenije prošlog veka bilo mnogo slučajeva divlje gradnje, a uporedo sa nelegalnom izgradnjom objekata, izgrađene su i vodovodne mreže.


LAŽNE ANALIZE

LAŽNO se predstavljajući kao radnici "Vodovoda", prevaranti su građanima pre četiri godine nudili analize kvaliteta vode. Tada su iz ovog preduzeća upozorili da se njihovi radnici takvim poslovima ne bave, niti telefonom najavljuju privatne posete domaćinstvima.