Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu, jedinstvenu naučno obrazovnu ustanovu u Srbiji i ovom delu Evrope, ove godine je posetilo 60.000 ljudi, 20 odsto više nego lane.

Kako je Tanjugu izjavila direktor centra dr Sanja Đurđević, tu ustanovu su u najvećem broju posetili učenici, kroz školske ekskurzije.

Pročitajte još: Digitalizovan Prirodnjački centar Srbije, eksponati mogu da se “obiđu” na telefonu

Podsetivši da s početkom školske godine kreću i ekskurzije, ona je rekla da očekuje da do kraja godine bude 100.000 posetilaca.

Đurđević je za početak naredne godine, najavila još jednu izložbu u centru "Životinje Afrike", na kojoj će biti izloženo oko 20 eksponata, koji su već stigli u Prirodnjački centar.

Pročitajte još: Svilajnac: Dinosaurus i vulkan u zelenom parkiću

U Prirodnjačkom centru, posetioci sada mogu videti: "Geološki vremoplov", "Svet dinosaurusa", "Svet minerala i stena", "Biodivrezitet Srbije", "Svedoke ledenog doba", "Bioarheologiju Đerdapa", "Geodiverzitet Srbije" i "Vulkan".

U "Dina parku" na otvorenom je 30 replika "strašnih guštera" u prirodnoj veličini od kojih je najveća Diplodokusa visoka 11, a dugačka 20 metara. U sklopu Prirodnjačkog centra je i suvenirnica, edukativna igraonica sa animatorima za najmlađe, kafe restoran...


Ova ustanova će, uz podršku Turističke organizacije Srbije, od 11. do 13. septembra, učestovati na Sajmu turizma u Moskvi.