POŽAREVAC - Glumac Gradskog dramskog kazališta „Gavela“ iz Zagreba“, Ozren Grabarić, proglašen je za glumca večeri na Viminacijum festu, za tumačenje naslovne uloge u predstavi „Kralj Rikard Treći“.

Ovu odluku doneo je žiri publike, koji radi u sastavu: Vera Zarić-Mitrović, direktorka Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“, Valentino Oljača, profesor engleskog jezika i glumac-amater i Dragan Radovanović, član Gradskog veća. Zagrebačka predstava odigrana je na otvaranju festivala „Viminacijum fest – mitovi stari i novi“, koji se održava do 9. septembra.

Pročitajte još - Viminacijum fest: Mitovi stari i novi

Svake večeri najboljeg glumca biraće žiri publike, a na kraju festivala stručni žiri u sastavu: Dejan Mijač, reditelj, Miroslav Tabački, profesor FDU i Saša Torlaković, dramski umetnik, doneće odluku o najboljem glumcu i najboljoj predstavi, kojima će pripasti 200.000, odnosno 700.000 dinara. Do kraja festivala, publika će videti još četiri predstave: „Feničanke“ - Narodno pozorište Sarajevo, „Odisej – san o povratku“ - Dečje pozorište Republike Srpske, „Elektra“ - NP Beograd i „Hasanaginica“ - Novosadsko pozorište.

U čast pobednika, na zatvaranju festivala nastupiće hor i ansambl opere novosadskog „Big benda“. Ovaj pozorišni festival, prvi po redu, trebalo je da se održi u amfiteatru arheološkog parka „Vimiancijum“, ali je, zbog najave lošeg vremena, preseljen u Centar za kulturu u Požarevcu.