FRANCUSKOJ kompaniji "Le Belijer", koja u Kikindi već 16 godina ima fabriku za izradu delova za automobilsku industriju, potrebno je stotinak novih radnika. Potražnja za dodatnom radnom snagom traje od prošle godine, kada je izgrađen novi, drugi pogon ove fabrike za mašinsku obradu, u koji je ona uložila oko sedam miliona evra i u kojem proizvodi delove za automobile marke "reno".

Budući da je na tržištu radne snage u Kikindi manjak kvalifikovanih radnika mašinske struke jer su mnogi otišli u inostranstvo, pre svega u Sloveniju, Slovačku i Rumuniju, u "Le Belijeru" potrebu za novim radnicima sada iskazuju na razne načine. Tako su osim oglašavanja u medijima, flajere počeli da ubacuju i u poštanske sandučiće građana, a više puta tokom leta informativne pultove postavili su i na gradskom trgu, kako bi što više građana neposredno upoznali sa mogućnostima zapošljavanja kod njih.

Pročitajte još - Kikinda: Praksa u četiri fabrike

- Javne akcije organizovali smo jer želimo da privučemo što više kvalitetnih radnika sa područja Kikinde. Tražimo radnike kako za livački, tako i za pogon mašinske obrade. Naša kompanija je specijalizovana za proizvodnju aluminijumskih delova za automobilsku industriju i renomirane lidere kao što su "Reno" i "Folksvagen". Trenutno u Kikindi zapošljavamo više od 700 radnika u oba pogona, a zbog povećanog obima posla potrebni su nam radnici svih profila i za sve pozicije, od radnika u proizvodnji do inženjera - objasnila je Mirjana Relić Bajić, rukovodilac ljudskih resursa u "Le Belijeru" u Kikindi.

DOBRI USLOVI

- Zaposlenima nudimo redovnu i sigurnu zaradu, naknadu za topli obrok, plaćen autobuski prevoz ili isplatu putnih troškova, isplatu naknade za prekovremeni i noćni rad, mesečne stimulacije - objašnjavaju u "Le Belijeru".