POČETKU nove školske godine na teritoriji Svilajnca najviše su se obradovali osnovci u Radošinu i Crkvencu, jer će nastavu pohađati u kompletno adaptiranim učionicama, a dobili su i nov nameštaj. Obe škole su 3. septembra otvorili glavni darodavci - predstavnici lokalne samouprave, a svečano je bilo i u 12 seoskih vrtića u kojima će mališani boraviti besplatno i gde je kompletan nameštaj obezbedila Fondacija "Novak Đoković".

Pročitajte još - SVILAJNAC: Grad u kome je budućnost već počela (FOTO)

- Adaptacija škole u Radošinu je koštala 18 miliona dinara, dok je zgradu u Crkvencu, kojoj je krov izgoreo pre godinu i po, zahvaljujući Vladi, koja je izdvojila 40 miliona, sanirala Opština - precizirao je prvi čovek Svilajnca Predrag Milanović, i pohvalio se da ovde ima najviše seoskih vrtića u Srbiji.

Na teritoriji ovdašnje lokalne samouprave je, inače, ove godine u školske klupe seo 151 prvak, dok će u vrtićima, uz deset predškolaca, boraviti ukupno 140 mališana.

NESTRPLjIVA NAĐA

- MNOGO mi je lepo. Imam mnogo drugara s kojima mogu da se igram, ali jedva čekam da naučim slova i krenem u školu - kaže šestogodišnja Nađa Nešić iz Radošina, koja će u vrtiću boraviti sa dvogodišnjim bratom Bogdanom.


Puštanje u rad renovirane škole u Radošinu, Foto Z. Gligorijević