UČENICI i zaposleni u Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u Novom Sadu novu školsku godinu započeli su u nadograđenoj zgradi i s novim sportskim terenima. Ova osmoletka je obuhvaćena Programom modernizacije škola, čija realizacija se odvija u okviru Protokola o saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja istraživanja i saradnje Beograda i Novog Sada.

Tim povodom OŠ "Nikola Tesla" u utorak su posetili Mladen Šarčević, resorni ministar, i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, koji je istakao da je Republika u ovaj projekat izdvojila 128 miliona dinara, a grad više od 50 miliona dinara.


PROČITAJTE JOŠ: Šarčević: Država korektna prema prosvetarima


- Najlepši zadatak je ulagati u bolju budućnost dece - kazao je gradonačelnik Novog Sada. - Zadovoljstvo je videti u roku realizovan veliki projekat kao što je nadogradnja objekta OŠ "Nikola Tesla". Za godinu dana u ovu školu je uloženo 180 miliona dinara, a pre nekoliko godina uredili smo prednje dvorište, pa je u poslednjih pet godina uloženo preko dva miliona evra.

Po Vučevićevim rečima, da bismo još više ulagali u socijalnu i zdravstvenu zaštitu, kulturu i sport, moramo više da radimo, da imamo nove investicije i da štedimo tamo gde treba. Stoga je, kako je rekao, njegova poruka Novosađanima da se ne smeju plašiti novih vremena, jer sve ovo se čini kako bi naša deca ostala da žive ovde.


Prema rečima ministra Šarčevića, za dve godine u Srbiji je uloženo preko 16 milijardi dinara, iz sredstava Republike, Pokrajine i lokalnih samouprava, za 880 školskih objekata koji su dobili novo ruho, od temelja do krova.

- Radimo na tome da škole budu dobro opremljene, digitalizovane, u toku su ozbiljne reforme na svim nivoima obrazovnog sistema, jer nam je cilj kvalitetnija i savremenija nastava - naglasio je Šarčević.

Igor Milićević, direktor OŠ "Nikola Tesla", kazao je da je ova obrazovna ustanova, dogradnjom dobila 1.900 kvadratnih metara novog prostora, i to osam učionica, šest kabineta, multifunkcionalnu salu, osam toaleta, novu internet mrežu, protivpožarnu zaštitu i video-nadzor.SPORTSKI TERENI

PO rečima direktora Milićevića, uz podršku Grada škola je dobila 3.025 kvadratnih metara sportskih terena, za fudbal, rukomet, košarku, tenis, odbojku, ali i atletsku stazu. Prema rečima ministra Šarčevića, za dve godine u Srbiji je uloženo preko 16 milijardi dinara, iz sredstava Republike, Pokrajine i lokalnih samouprava, za 880 školskih objekata koji su dobili novo ruho, od temelja do krova.