LOKALNA samouprava je članicama Skupštine Regionalne razvojne agencije "Jug" uputila inicijativu da Bojan Avramović bude smenjen sa funkcije direktora, uz obrazloženje da od 2015. nije uspeo da nađe partnera za izgradnju regionalne deponije "Keleš".

Avramović, u izjavi za "Novosti", odbacuje ove optužbe i navodi da je u pitanju završetak sukoba oko niškog aerodroma, s obzirom na to da on nije krio protivljenje podržavljenju vazdušne luke "Konstantin Veliki". On je, inače, bio i stranački funkcioner, ali je pre desetak dana smenjen s mesta poverenika SNS u Gradskoj opštini Pantelej. Podsetimo, za direktora Agencije izabran je kao kadar Nove Srbije, koja je u to vreme bila koalicioni partner, ali se u međuvremenu priklonio SNS.

- Četiri opštine, Kuršumlija, Prokuplje, Babušnica i Aleksinac, tokom mandata sadašnjeg direktora istupile su iz Agencije, navodeći da samo plaćaju članarinu a nemaju nikakvu korist. S obzirom na to da su iz istog razloga još neki najavili ovakav potez, Niš, kao najveća i najodgovornija lokalna samouprava u Skupštini RRA "Jug", smatra da je kadrovska promena neophodna - navedeno je u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu grada, ali ga niko nije potpisao.

Pročitajte još - Aerodrom "Konstantin Veliki" državi na upravljanje

- Smešno je kada o projektima "Keleš", "Aerodrom", pa i o Fabrici za prečišćavanje otpadnih voda govore oni koji su upropastili sve čega su se dotakli, pa sa njima nemam nameru da polemišem - objašnjava Bojan Avramović. - Regionalna deponija nije završena jer nisam hteo i smeo da prihvatim cenu veću od 40 evra po toni. Jer, ono što su kompanije tražile bi značilo višestruko povećanje cene komunalnih usluga i stvorilo bi ogromne probleme, ne samo građanima. Zato smo paralelno razvijali rezervni plan, uveli naknadu za deponovanje i aktivirali oko 400 miliona dinara u JKP "Medijana", upravo za sređivanje i proširivanje deponije "Bubanj". Zbog toga jedino pravo pitanje za one koji bi hteli da me razreše dužnosti zapravo glasi: "Šta je bilo sa tim parama?"


(NE)USPEŠAN TANDEM

AVRAMOVIĆ je, kao direktor Agencije, pre tri godine dobio zadatak da pokrene niški aerodrom i na tome je radio zajedno sa doskorašnjim čelnikom ove vazdušne luke Vladicom Đurđanović. Ovaj tandem je u javnosti predstavljan kao uspešan, sve dok nije obelodanjena namera države da preuzme niški aerodrom. Konkretno, Đurđanoviću je zamereno da je bez saglasnosti nadležnih povećavao plate zaposlenima.